Nazorg

De genezingstijd van een tattoo is per persoon verschillend, maar dit bedraagt ongeveer 2 tot 3 weken. Persoonlijke hygiëne is daarom een absolute MUST gedurende de genezingstijd.

 

Er kan wondvocht / inkt / bloed ontstaan. Dit is normaal!

 

Hieronder vind je de nazorg voor je pas gezette tattoo. Hanteer deze goed, zodat je lang plezier kunt hebben van je tattoo.

 

- Verwijder na thuiskomst voorzichtig de folie. Was je tattoo met lauw water en dep de tattoo droog met een schone (hand)doek of tissue. Ga niet wrijven!

 

- Raak de tattoo zo min mogelijk aan. Zorg er in ieder geval voor dat als je je tattoo aan raakt,dat je schone handen heb! Dit voorkomt infecties.

 

- Laat de tattoo na schoonmaken even met rust en smeer deze even later in met zalf zoals Bepanthen, deze kun je halen bij de apotheek of drogisterij. Ook bekende tattoozalven zijn perfect om te gebruiken. Mocht je voor een zalf uit de apotheek of drogisterij kiezen is het misschien makkelijk dat je deze al aankoopt voor je tattoo gezet wordt, zo kom je niet voor verassingen te staan door de openingstijden!

 

- Heb je last van jeuk? Ga dan niet krabben. Hiermee voorkom je dat je per ongeluk een korstje af krabt of dat er inkt uit je tattoo komt. Mocht je het toch echt niet meer kunnen negeren, probeer dan lichtjes te kloppen op je tattoo. Onthoudt wel; jeuk is een teken van genezing. Ook losse velletjes zijn perfect normaal en zullen vanzelf verdwijnen.

 

- Draag geen knellende / strakke kleding of kleding die haren en/of wol bevatten. De kleine haartjes van de wol kunnen aan de wond gaan kleven. Ook let je best op voor huisdierhaartjes en vuile huishoudelijke klusjes zoals afwassen. Mocht je een bepaalde situatie niet kunnen vermijden mag je altijd even folie rond je tattoo wikkelen voor optimale bescherming. Dit is gewone vershoudfolie.

 

- Smeer je tattoo gedurende genezing zodanig in dat de tattoo nooit 'droog' staat zonder zalf. Gebruik telkens een dun laagje zodat de tattoo blinkt. Dat is meer dan genoeg. Met een dikke laag zalf kan je dikwijls meer schade toebrengen dan je zou denken.  Als je met een bepaalde zalf smeert ga je niet over naar een andere zalf. 

 

- Tijdens het genezingsproces van je tattoo kan je geen gebruik maken van de zonnebank, zwembaden en/of sauna. Ook het zonnen in de buitenzon kan je beter even vermijden. Zelf niet met een hoog zonnefactor op je tattoo. Ook thuis een bad nemen is niet aan te raden als je tattoo dan mee ligt te 'weken' in het water.

 

 

-Heb geduld betreft de genezing ! Je huid heeft tijd nodig om de tattoo goed te laten genezen !


-Het is zeker mogelijk dat uw tattoo na de genezing een bijwerking blijkt nodig te hebben. Zeker bij fijne tattoos of plaatsen die sneller slijten (vingers, knieën, ellebogen,...). Contacteer mij dan zeker even na een 3-4 weken en dan bespreken we een datum voor een bijwerking. Als blijkt dat uw tattoo moet bijgewerkt worden door een slechte naverzorging zal dit aangerekend worden.

 

 

Mocht je toch nog vragen hebben mag je natuurlijk altijd contact opnemen!