Over mij

De passie voor tekenen en kunst zat er al van jongs af in bij mij. Zodra ik een potlood kon vasthouden begon ik mijzelf creatief bezig te houden.

 

Daarom was het geen rare keuze om op 13 jarige leeftijd voor het kunstonderwijs te kiezen, waarin ik later ook afstudeerde als beeldend kunstenaar. Ook na mijn middelbare school hield ik mij altijd bezig met tekenen, schilderen, boetseren, journallen,...

 

Zodoende maakte ik een Facebookpagina aan waarop ik mijn creatieve uitspattingen deelde met de wereld. Al snel kreeg ik steeds meer bezoekers en reactie's en dat motiveerde mij heel erg.

 

Mijn eerste tattoo liet ik intussen ook zetten voor mijn 18e verjaardag, die kreeg ik van mijn ouders. Tatoeages zijn bij ons in de familie heel gebruikelijk. Ik was meteen onder de indruk van de artiest die toen mijn tattoo plaatste en dacht: 'Dit wil ik later ook doen'.

 

Met deze gedachte bleef ik mezelf telkens verbeteren op tekenvlak totdat ik opgemerkt werd door Steve Geerts (Royal Bastard) via Facebook. Hij leerde mij op tot de artiest die ik vandaag de dag ben en daar kan ik hem alleen dankbaar voor zijn.

 

December 2016 startte het hele 'tattoo-artist in spé' verhaal voor mij. Ik leerde alle kneepjes van het vak stap per stap. Probeerde alle technieken en stijlen uit waaruit ik nu mijn specialiteiten en favorieten heb kunnen vinden. 

 

Tegenwoordig hou ik mij vooral bezig met black and grey tattoos: realisme, dotwork, neo-traditional,... maar een uitdaging ga ik zeker niet uit de weg. Ook Disney en vrouwelijke tattoos zijn zeker iets voor mij, al kan je mij met iets 'creepy' ook wel blijmaken.

 

Tijdens de COVID uitbraak besloot ik mezelf in te schrijven voor de 'Miss Tattoo Belgium' verkiezing. Na een heel leuke en lange competitie mag ik met trots zeggen dat ik de titel behaald heb en noem ik mezelf 'Miss Tattoo Belgium 2022'.

 

Na 6 jaar hard werken kon ik in 2022 mijn eigen tattooshop openen in Melsele. Dit is een gezellige shop waar ik alleen te werk ben zodat ik me full focus kan storten op mijn werk. Je zal er regelmatig gastartiesten kunnen vinden. Dit kan je gerust volgen op mijn social media.


Mocht je interesse hebben in het plaatsen van een tattoo mag je altijd vrijblijvend contact opnemen met mij.

 

Amber.